KUĆA  AVALA 

POVRŠINA OBJEKTA

90m2

LOKACIJA

Avala

OBJEKAT

Rekonstrukcija kuće 

AUTOR PROJEKTA

@mycode arhitektura

Projekat Avala rezultat je jasnih, cistih volumena u pogledu strogog oseccaja orijentacije. Smeštena je na terenu pod nagibom, gde možete videti breze i šumu koji rastu prema zapadu. Dogradnjom kuce na prizemlju i spratu, formiranjem novog stepeništa objekta, ucinili smo da novoj fasadi formiramo velike otvore. Na bocnoj strani objekta formirali smo oblogu od prirodnog kamena kako bi fasadu objekta prilagodili samom prirodnom okruženju. Oblogu od kamena provukli smo kroz hol komunikacije što je dodatno uticalo da se i enterijer integriše sa spoljašnjim okruženjem. Kao rezultat, dobijamo objekat u kome se može boraviti cele godine, za razliku od zatecenog stanja koji je više služio kao vikend kuca. Struktura kuce je projektovana u sintezi enterijera i eksterijera ciji je cilj bio pored funkcionalnosti prostorija, formiranje što vecih otvora na prizemlju objekta i formiranju krovnih prozora na spratu objekta kako bi kuca dobila što prirodniju integraciju sa okolinom.

Projekat Avala osnova.jpg
Projekat Avala Enterijer Exterijer-14.jp
Projekat Avala Enterijer Exterijer-7.jpg
Projekat Avala Enterijer-13.jpg
Projekat Avala Enterijer-44.jpg
Projekat Avala Enterijer-8.jpg
Projekat Avala Enterijer-15.jpg
Projekat Avala Enterijer-41.jpg
Projekat Avala Enterijer-16.jpg
Projekat Avala Enterijer-19.jpg
Projekat Avala Enterijer-31.jpg
Projekat Avala Enterijer-24.jpg
Projekat Avala Enterijer-3.jpg
Projekat Avala Enterijer-11.jpg
Projekat Avala Enterijer Exterijer-35.jp
Projekat Avala Enterijer Exterijer-40.jp
Projekat Avala Enterijer Exterijer-3.jpg
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon